Передплата 2024 «Добра кухня»

"Фактично живемо в лікарні": київська лікарка розповіла про труднощі боротьби із COVID-19

  • 18.05.2020, 17:55
  • 1 135

Мер столиці Віталій Кличко опублікував відео із завідувачкою відділення анестезіології та інтенсивної терапії Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні Аліною Рязанською, яка розповіла про COVID-19

Відповідний ролик з'явився на сторінці очільника столиці у Facebook. Кличко зазначив, що Рязанська лікує дітей з підтвердженим діагнозом та з підозрою на коронавірус, а серед її пацієнтів — як немовлята, так і підлітки.

За його словами, лікувати дітей найскладніше, адже це — найбільша відповідальність для лікарів, з якою київські спеціалісти чудово справляються.

«За власними спостереженнями, можу стверджувати, що COVID-19 — не фейк. Хворіють на нього як дорослі, так і діти. Деякі з них хворіють важко та потребують безперервного нагляду та допомоги. Наразі таким пацієнтом є малюк, якому лише один місяць», — підкреслила сама лікарка.

Читайте також: Скільки коштує лікування коронавірусу: лікарі назвали суму

«Ми завжди поруч із пацієнтами, не бачимо своїх рідних, фактично живемо в лікарні. Тому закликаю: незважаючи на послаблення карантиних заходів, без нагальної потреби не виходьте з дому, продовжуйте носити маски, правильно мийте руки, дотримуйтеся соціальної дистанції. Так ви захистите не тільки себе, а й своїх близьких», — додала Рязанська.

Нагадаємо, у Києві станом на 18 травня підтвердили 2321 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Серед осіб, у яких за минулу добу виявили інфекцію: 26 жінок віком від 18 до 82 років, 11 чоловіків віком від 29 до 65 років, а також четверо дітей (дві дівчинки 5-ти та 15-ти років, два хлопчики по 9 років).

Схожі новини