Передплата 2024 «Добрий господар»

"Руки геть від нього!": сотні активістів прийшли до СБУ підтримати Сергія Стерненка

  • 18.05.2020, 10:30
  • 1 237

Сьогодні до СБУ на допит викликають громадського діяча Сергія Стерненка, якому можуть вручити підозру у вбивстві

Про це повідомляє Gazeta.ua.

«Ми всі знаємо історію Сергія і що звинувачувати його в такому — абсурд, оскільки Сергій застосовував заходи необхідної самооборони під час третього поспіль нападу на нього.

Ми виходимо не просто на підтримку Сергія. Ми виходимо за право на самозахист. На місці Сергія може опинитись будь-хто, хто не захоче віддати своє життя та здоров'я замовному «тітушці». Це абсурд судити когось за те, що людина не дала себе вбити", — пояснюють організатори акції.

Серед присутніх багато молоді. Привезли авто з колонками, з яких грає музика. Люди тримають синьо-жовті стяги, плакати «Маю право на самозахист», «Правосуддя, ти де?», «Не чіпайте Стерненка». За порядком стежить поліція.

На акцію прийшов народний депутат від «Голосу» Ярослав Юрчишин. Його намагалася не пропустити поліція. У руках нардеп тримав вогнегасник.

Читайте також: Готують новий замах: одеський активіст Стерненко опублікував фото небезпечної знахідки в своєму авто

«З дачі привіз. Вже поклали у машину. Дивна ситуація, коли поліцейські блокують, не пояснюючи нічого. Вони думають, що ми зараз тут щось спалювати будемо. Дивно. Спеціально хлопці попросили взяти вогнегасники. Ми не знаємо, як буде розвиватися ситуація. Все нормально, всі питання зняті», — сказав Юрчишин.

Тим часом у СБУ заявили, що Стерненка викликали «для проведення окремих слідчих та процесуальних дій, які наразі не пов'язані з оголошенням йому про підозру».

«Активізація навколо цієї справи в інформаційному полі є нічим іншим, як свідомим намаганням загострити ситуацію в публічній площині та створити додаткові можливості для подальшого тиску на розслідування. Яке, на жаль, не поверне до життя вбиту раніше людину.

Служба безпеки наголошує, що в розслідуванні «справи Стерненка» керується принципами законності, об'єктивності, справедливості та бажанням встановити істину, незалежно від настроїв та політичних вподобань всіх фігурантів розслідування", — йдеться у заяві СБУ.

Схожі новини