Передплата 2024 «Добрий господар»

Названа країна, яка першою отримає експериментальні ліки від COVID-19

  • 10.05.2020, 18:35
  • 1 241

Естонія однією з перших отримає препарат "Авіган", який потенційно може використовуватися для лікування від коронавірусу

Посилку з препаратом із уряду Японії в середу, 6 травня, передали посольству Естонії в Токіо. Вона прибуде в країну наступного тижня, повідомляє ERR.

Ліки «Авіган» з противірусною речовиною використовується в Японії для лікування грипу. Їх застосовували і в експериментальному лікуванні інших вірусних захворювань. Препарат був схвалений японською владою у 2014 році.

Читайте також: У Львові випробовуватимуть український препарат «Біовен» проти коронавірусу

Нагадаємо, у китайській провінції Чжецзян запустили у виробництво перші ліки, які можуть бути ефективними у боротьбі з новим коронавірусом COVID-19.

Від китайських експертів надійшло сенсаційне повідомлення — вони заявили, що фавіпіравір (активний компонент препарату «Авіган» виробництва компанії Fujifilm Toyama Chemical) продемонстрував високу ефективність у лікуванні пацієнтів із коронавірусом COVID-19.

Україна безкоштовно отримає партію противірусного препарату «Фавіпіравір» («Авіган») від уряду Японії. Офіційних рекомендацій ВООЗ до його застосування від COVID-19 поки немає, як і решти ліків, включаючи «Плаквеніл».

Схожі новини