Передплата 2024 «Добра кухня»

Глава МОЗ зробив термінову заяву щодо послаблення карантину

  • 10.05.2020, 13:15
  • 1 299

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до українців напередодні послаблення карантину через коронавірус і закликав їх не втрачати пильності

Під час брифінгу він наголосив, що після 11 травня має бути баланс між збереженням життя та здоров'я людей і запуском економіки.

«Тому організація необхідних протиепідемічних заходів та їхнього дотримання є надважливими питаннями», — зазначив Степанов. Він також нагадав громадянам, що з 11 травня в країні відкривається торгівля непродовольчими товарами, перукарні та салони краси, починають працювати різні суб'єкти, які надають дозвільні послуги, відновлюється надання стоматологічної допомоги, яка була заборонена на час карантину.

Читайте також: Лікарка присоромила МОЗ за низькі зарплати: Степанов відповів

«Водночас МОЗ видало на своєму сайті рекомендації, як саме треба поводитися і яких протиепідемічних заходів потрібно дотримуватися. У мене дуже велике прохання до всіх наших українців — незважаючи на послаблення карантину, я прошу дотримуватися всіх цих заходів», — звернувся міністр до народу.

«Я прошу дотримуватися маскового режиму, користуватися антисептиками та всіма рекомендаціями, які МОЗ щодня дає. Це дуже важливо, бо безпосередньо впливає на наше здоров'я. Бережіть себе і будьте здорові!» — наголосив він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у четвер, 7 травня, опублікував офіційну постанову про пом'якшення обмежувальних заходів через коронавірус із 11 травня і продовження карантину до 22 травня.

Схожі новини