Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гинуть діти: у США стурбовані загадковим синдромом, викликаним COVID-19

  • 10.05.2020, 11:55
  • 2 707

У Нью-Йорку (США) троє маленьких дітей померли від загадкового синдрому, викликаного, ймовірно, коронавірусом

Про це заявив губернатор Ендрю М. Куомо, пише The New York Times. «Хвороба забрала життя трьох молодих нью-йоркців», — сказав він.

За його словами, запалення кровоносних судин викликає «проблеми з серцем». Це стало причиною смерті щонайменше одного з трьох названих малюків.

Крім того, стало відомо, що станом на 9 травня більше 73 дітей в Нью-Йорку захворіли рідкісною хворобою, яка має деяку схожість з хворобою Кавасакі. Куомо підкреслив, що багато хто з цих маленьких пацієнтів не мали респіраторних симптомів, характерних для коронавірусу, але у всіх тест показав наявність COVID-19.

Читайте також:

За словами губернатора, штат співпрацюватиме з Нью-Йоркським центром геному і Рокфеллерським університетом, щоб визначити причину хвороби, яку Куомо назвав «справді тривожною».

«Ми працювали з упевненістю, що COVID-19 не зачепить молодих людей. Нам ще багато чого треба дізнатися про цей вірус», — вважає Куомо.

Звертаючись до батьків, він закликав їх звертати увагу на такі симптоми, як тривала лихоманка, сильний біль в животі, зміна кольору шкіри, прискорене серцебиття і біль в грудях.

Нагадаємо, раніше у Великобританії лікарі також звернули увагу, що діти масово почали хворіти патологією, схожою на синдром Кавасакі, яка може бути викликана коронавірусом. Малюки почали скаржитися на болі в животі, у них виявили набряки серця і «шлунково-кишкові» симптоми.

Схожі новини