Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Єрмак пропонує радникам «нормандської четвірки» залучити до «Мінська» переселенців

  • 06.05.2020, 19:55
  • 831

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак запропонував політичним радникам лідерів держав–учасниць Нормандського формату перезавантажити роботу Тристоронньої контактної групи у Мінську

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Єрмак під час телефонної розмову нагадав, що президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким представництво України в ТКГ суттєво підвищено. Зокрема, заступником керівника української делегації в ТКГ призначено віцепрем’єрміністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова.

На рівні підгруп Україну представляють заступники міністрів або народні депутати — голови профільних комітетів Верховної Ради.

Єрмак також запропонувала залучити до консультації і дискусій в підгрупах ТКГ запрошених осіб, які представляють окремі райони Донецької та Луганської областей, внутрішньо переміщених осіб, котрі були вимушені залишити ці райони після травня 2014 року.

Проте, про кого саме йдеться, в повідомленні не вказано.

Читайте також: «Вплив України»: у Мінську розгорівся гучний скандал через білоруську мову

«Водночас керівник Офісу Президента наголосив на неприпустимості жодних переговорів з представниками невизнаних квазідержавних утворень.

Андрій Єрмак запропонував на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися 14 травня, узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ відповідно до пропозицій української сторони".

Нагадаємо, 5 травня Президент Володимир Зеленський затвердив розширений склад делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Українську делегацію в ТКГ очолює другий президент України Леонід Кучма.

Схожі новини