Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова ВООЗ назвав найкращий засіб проти коронавірусу

  • 05.05.2020, 10:12
  • 1 024

Миття рук є одним із кращих засобів проти нового коронавірусу, зазначив глава ВООЗ

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що один з кращих засобів проти коронавірусу — миття рук.

Про це він заявив на брифінгу в Женеві.

«Одним із найкращих засобів є одне з основоположних: миття рук… Просте миття рук може стати вододілом між життям і смертю, і воно залишається однією з найважливіших заходів громадської охорони здоров’я для захисту людей, сімей та громад від захворювання Covid-19 і багатьох інших хвороб», — підкреслив глава ВООЗ.

Він також нагадав, що 5 травня за рішенням ВООЗ відзначається Всесвітній день гігієни рук.

«Ми повинні пам’ятати, що мільйони людей у світі не мають можливості практикувати цей один із основоположних запобіжних заходів», — констатував гендиректор.

Читайте також: Лукашенко зізнався, що не сильно «париться» через заражених коронавірусом у країні

У світі менше 2/3 закладів охорони здоров’я мають обладнання для миття рук, а у 3 млрд людей на планеті відсутнє водопостачання в будинках і немає мила.

На думку Гебреісуса, щоб зупинити пандемію коронавірусу або будь-яку іншу інфекцію, необхідно «різко збільшити інвестиції в мило, доступ до води і миючих засобів на основі спирту».

Гендиректор ВООЗ також нагадав, що в низці держав кількість нових випадків захворювання продовжує зростати.

«Цей вірус залишиться з нами надовго, тому потрібно разом розробляти і ділитися коштами для боротьби з ним», — резюмував глава ВООЗ.

Схожі новини