Передплата 2024 ВЗ

"Ви загралися!": Аваков наскочив на мера Черкас за порушення карантину

  • 01.05.2020, 13:35
  • 961

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстко відреагувати на ослаблення карантину в Черкасах

Про це голова МВС написав у Twitter. Він закликав мера міста Анатолія Бондаренка перестати ризикувати життями і здоров'ям людей.

«Пан голово міста Черкас, ви загралися! Припиніть ризикувати здоров'ям і життям людей заради політичних ігор. Реагування буде жорстким», — написав Аваков.

Своєю чергою, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 325 (порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хвороб, а також масових неінфекційних захворювань (отруєнь) та боротьби з ними) КК.

Читайте також: МВС планує ув'язнювати українців за зараження інших і порушення карантинного режиму

Правоохоронці зазначили, що рішення Черкаської міськради суперечить постанові Кабміну № 211 від 11 березня про запобігання поширенню коронавірусу в Україні.

«Таким чином, керівництво міської ради зухвало ігнорує вимоги уряду України і свідомо в період пандемії наражає на небезпеку городян і жителів області», — сказано в повідомленні на сайті Нацполіції Черкаської області.

Нагадаємо, Черкаська міськрада з 30 квітня вирішила почати вихід з карантину. У місті дозволили працювати непродовольчим магазинам і сфері послуг, літнім майданчикам ресторанів, будівельним магазинам, ринкам за умови дотримання вимог законодавства щодо протиепідеміологічних заходів.

Схожі новини