Передплата 2024 «Добра кухня»

Під Кабміном відбулася акція протестів підприємців проти карантину: фото, відео

  • 29.04.2020, 15:37
  • 910

У Києві під Кабінетом міністрів триває акція протесту представників малого та середнього бізнесу. Люди вимагають з 1 травня скасувати карантин і дозволити їм працювати.

Про це з місця подій повідомив OBOZREVATEL. За його словами, до 12-ї години дня ситуація заспокоїлася (вранці були сутички з поліцією). Більшість присутніх — власники кав'ярень і різноманітних МАФів.

Кабмін на засіданні дозволив роботу продовольчих і аграрних ринків, які можуть виконати санітарні норми і які були закриті на карантин. Зокрема, робота ринків буде регламентуватися чіткими санітарними нормами.

«Ми всі з вами є держава Україна. Ми, а не вони в їхніх кабінетах — корупціонери, які засіли і живуть за наш із вами рахунок. Ми є бюджет України, бо ми його щодня поповнюємо!», — заявили в гучномовець підприємці .

«Люди чекають на засідання. Між ними лунають заклики об'єднатися і йти до судів і оскаржувати постанову Кабміну № 211, бо, за їхніми словами, є надія, що тоді уряд буде змушений компенсувати збитки малому і середньому бізнесу», — повідомив журналіст OBOZREVATEL.

Читайте також: Під Кабміном протестують підприємці: почалися сутички із поліцією

Перед Кабміном людей відносно небагато — кілька сотень, і близько 50 автомобілів. «Машини припарковані біля узбіччя і рух лише частково обмежено», — уточнив журналіст.

За недотримання дистанції поліція нікого не штрафує. Лише просить не порушувати громадський порядок.

Схожі новини