Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Підтрив довіри!": президент Грузії зробила заяву щодо призначення Саакашвілі в український уряд

  • 29.04.2020, 10:55
  • 913

Зурабішвілі сподівається на захист грузинських інтересів, які стануть важливішими за вузькі політичні амбіції та розрахунки

У президента Грузії Саломе Зурабішвілі викликає велику стурбованість можливе призначення Міхеїла Саакашвілі в Кабмін України.

Заява оприлюднена на сайті президента Грузії

Вона зазначила, що співпраця Грузії та України базується на спільних інтересах і прагненнях, «однак наша країна-партнер наразі розглядає на високу політичну посаду кандидата, визнаного винуватим у всіх трьох інстанціях Грузії».

«Як глава держави, я добре розумію, що неприпустимо втручатися у внутрішні справи та кадрову політику іншої країни, однак також неприйнятно й абсолютно незрозуміло віддавати державну посаду в уряді людині, чиї кримінальні дії підтверджені не тільки грузинською судовою владою, а й відповідним рішенням Європейського суду з прав людини. Не кажучи вже про те, що її звинувачують у тяжких корупційних злочинах», — зазначила Зурабішвілі.

Читайте також: «Я довів винуватість Саакашвілі»: прокурор Кулик розповів, як ГПУ «злила» справу проти експрезидента

Вона додала, що не хоче похитнути співпрацю з Україною у зусиллях захисту територіальної цілісності та суверенітету.

«Я навіть не можу уявити, як одна людина може бути настільки важливою Україні, щоб ставити через неї під загрозу довгострокові відносини між нашими державами й нехтувати наші інституції, ображати наше суспільство», — заявила грузинська лідерка.

Зурабішвілі додала, що хотіла б помилитися у відсутності між обома партнерами довіри, і сподівається на захист грузинських інтересів, які стануть важливішими за вузькі політичні амбіції та розрахунки.

«Я сподіваюся, що спільне минуле, теперішнє та майбутнє наших братніх націй ніколи не будуть поставлені під сумнів», — наголосила вона.

Схожі новини