Передплата 2024 «Добрий господар»

Карантин неписаний. Ресторан «слуги народу» Тищенка приймає VIP-гостей

Ресторан «Велюр» продовжує працювати попри заборону Кабміну

Про це йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші».

Журналісти спостерігали за рестораном понад тиждень.

«У ресторан приїжджають депутати, „рішали“, бізнесмени, екс-регіонали. У ресторані щось святкують. З ресторану у повному розфокусі, хитаючись у різні сторони, виходить нардеп Антон Яценко (який пізніше скаже, що його там не було). Як і решта відвідувачів. Ресторан працює. Не для всіх. Для віп-персон. Для „своїх“. Для настільки „своїх“, що за годину туди заходить з-десяток людей. І це в той час, коли увесь адекватний ресторанний бізнес зачинений на карантин. Хтось несе великі збитки, хтось вже втратив бізнес», — пише журналістка Анастасія Усенко на своїй сторінці у facebook.

Нагадаємо, карантин, пов’язаний з пандемією коронавірусу, діє в Україні з 12 березня. Спершу очікувалося, що він триватиме до 3 квітня, але пізніше уряд продовжив його дію до 24 квітня. Найжорсткіші карантинні заходи в Україні почали діяти з 6 квітня. Тоді уряд заборонив виходити на вулицю без масок і гуляти в парках, а за порушення цих заборон ввів штрафи в сумі від 17 тис. грн.

З 17 березня через карантин в Україні обмежили роботу закладів харчування. Частина київських закладів припинила працювати повністю, а частина продовжила роботу, але без гостей. Ці заклади переорієнтувалися на видачу замовлень з собою та доставку.

Журналісти зазначають, що у ресторані Тищенка приймають «особливих» гостей: народних депутатів, бізнесменів, «кварталовців» та партнерів олігарха Ігоря Коломойського.

Схожі новини