Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів увійшов в рейтинг міст, де найактивніше використовують 4G

  • 26.04.2020, 17:11
  • 714

​​​​​​​Послуги 4G зв’язку від Київстар доступні у понад 11 000 міст та сіл України, де проживає 79% населення країни. Телеком-оператор дослідив де абоненти найбільше використовують мобільний інтернет.

Найактивніші користувачі 4G живуть у невеликих селах, де відсутній фіксований інтернет або вартість його встановлення досить висока. Серед рекордсменів, де один абонент використовує у середньому найбільший обсяг інтернету, — села з населенням 100−1000 осіб.

«Усього за 2 роки у містах та селах ми дали доступ до швидкісного 4G інтернету для 79% населення країни. Але залишається чимало маленьких селищ, де мобільний інтернет — це єдиний спосіб бути онлайн. Особливо відчутна необхідність бути на зв’язку зараз, під час самоізоляції. Тому ми продовжуємо активно інвестувати в мережу та запускаємо 4G у населених пунктах на всій території України, не зупиняючи цей процес навіть під час карантину», — коментує Павло Даніман, директор з маркетингу Київстар.

Цікаво, що у містах-лідерах рейтингу абоненти Київстар використовують у середньому вдвічі меншу кількість мегабайтів, ніж у селах-рекордсменах. Адже в містах краще розвинута інфраструктура фіксованого інтернету. А у 5 найбільших містах абоненти використовують мобільний інтернет трохи більше, ніж у середньому по Україні — понад 8000 Мб. Разом з тим, саме абоненти у цих 5 містах використовують майже 30% всього мобільного інтернету у мережі оператора.

Нагадаємо, що за рік Київстар значно збільшив покриття 4G мережі. Якщо у квітні 2019 року 4G працював у більш ніж 4000 містах та селах, то зараз у понад 11 000 населених пунктах. І оператор продовжує розширювати свою 4G мережу у невеликих селах, щоб у більшості населення був швидкісний мобільний інтернет під час карантину. Наприклад, протягом березня та квітня 4G був запущений майже у 1500 населених пунктах. А високу швидкість мобільного інтернету від Київстар вже неодноразово відзначали дві міжнародні організації Ookla та nPerf.

Довідка про Київстар:

Київстар — найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G для 26,2 млн абонентів. Акціонери Київстар — міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією. Додаткова інформація: [email protected], www.kyivstar.ua.

Схожі новини