Передплата 2024 ВЗ

Перша з країн ЄС: Чехія відкрила кордони для виїзду та в'їзду

  • 24.04.2020, 12:06
  • 1 285

Уряд Чехії послабив карантинні обмеження через коронавірус після того, як кількість нових випадків інфікування почала знижуватися

Громадянам дозволили виїжджати за кордон та вільно пересуватися по країні, пише Reuters.

Чехія — перша країна Євросоюзу, яка оголосила про відкриття своїх кордонів. З 16 березня кордони Чехії були закриті як на в’їзд іноземців, так і на виїзд громадян країни. Виходити з дому дозволяли тільки для поїздки на роботу, а також для виходу в продуктовий магазин чи аптеку.

Міністр охорони здоров’я Адам Войтех повідомив, що відтепер жителям країни дозволено виїжджати за кордон. Після повернення з-за кордону громадяни зобов’язані пройти тест на коронавірус або відправитися на двотижневий карантин.

Уряд дещо послабив заборону на вʼїзд іноземців — дозволили перетин кордону з дотриманням карантину для студентів місцевих університетів та для ділових поїздок з ЄС.

Читайте також: Відкрили деякі крамнички: у Німеччині послаблюють карантинні заходи

Також уряд дозволив збиратися разом до 10 осіб — раніше було дозволено тільки по двоє.

З 27 квітня в країні дозволили відкрити університети, магазини площею до 2 500 квадратних метрів, а також фітнесцентри та бібліотеки.

Раніше карантин послабили в Австрії. Австрія послабила карантин, дозволивши роботу деяких магазинів. Окрім того, деякі обмеження зняли в Іспанії, де дали дозвіл на роботу промисловим підприємствам і будівництвам.

Із 30 березня у Словаччині послабили режим карантину, який запровадили через спалах коронавірусу. У країні дозволили роботу деяких магазинів і підприємств.

Схожі новини