Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Їздив і вбивав перехожих: з'явилися моторошні подробиці стрілянини у Канаді

  • 20.04.2020, 17:55
  • 1 233

З вечора 18 квітня до полудня 19 квітня в канадській провінції Нова Шотландія 51-річний Гебріел Уортман вбив щонайменше 19 осіб. Це найстрашніший напад в історії Канади

Як повідомляє CBC із посиланням на поліцію, ввечері в суботу в невеликому місті Портапік, приблизно в 130 км на північ від столиці провінції Галіфакса, в одному з будинків і біля нього були знайдені кілька убитих.

Протягом 12 годин після цього злочинець їздив між містами Нової Шотландії, вбиваючи людей і підпалюючи будинки.

За даними поліції, Уортман здійснював вбивства в формі канадської кінної поліції і пересувався на автомобілі Chevy Tracker, що нагадує поліцейську машину. Водночас він не працював поліцейським.

Влада вважає, що злочинець навмисно вибрав перших жертв, а потім вбивав випадкових людей.

Поліція спробувала затримати Уортмана на автозаправній станції в Енфілді. Відбулася перестрілка, внаслідок якої нападник загинув. Також загинула жінка-поліцейський Хайді Стівенсон, а один з офіцерів отримав поранення.

У поліції припустили, що вбитих може бути ще більше.

Мотиви дій злочинця досі не ясні, але слідчі вважають, що з деякими жертвами він був знайомий. З'ясовується, чи має атака відношення до пандемії коронавірусу.

До цього найбільшим в Канаді вважалося масове вбивство, вчинене в провінції Квебек у 1989 році в Політехнічному університеті Монреаля. Нападник 25-річний Марк Лепін вбив 14 жінок, після чого наклав на себе руки. Після цього випадку Канада переглянула закони про зброю, і масові вбивства стали рідкістю.

Нагадаємо, поліції вдалося знайти підозрюваного в розстрілі молодої пари в Кривому Розі. Ним виявився 52-річний Герман Полев, який з ревнощів вирішив убити закоханих.

Схожі новини