Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Японія виплатить фінансову допомогу повіям, які постраждали через карантин

  • 20.04.2020, 14:35
  • 1 110

В Японії працівники в сфері секс-послуг поскаржилися, що через пандемію COVID-19 залишилися без засобів існування. Уряд надає їм фінансову допомогу, але вони кажуть, що цього недостатньо

Секс-працівниця Міка (ім'я змінено) розповіла, що до карантину у неї було 3−4 клієнта в день, але через коронавірус втратила роботу, повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на CNN.

Дівчина повідомила, що у неї немає заощаджень, і вона бере гроші в борг. Вона намагалася знайти іншу роботу, але ніхто не наймає в розпал карантину. Міка поскаржилася, що у неї немає можливості платити за квартиру та предмети першої необхідності.

«Звичайно, я турбуюся про своє здоров'я, але тепер я більше турбуюся про те, як вижити», — зазначила вона.

Читайте також: «Коронавірус — нещастя для мене»: у Німеччині сотні іноземних повій стали безхатьками

Згідно з рішенням уряду працівники секс-сфери можуть отримувати субсидії, як і ті японці, які змушені залишатися вдома, щоб доглядати за дітьми під час закриття школи. Також вони можуть подати заяву на отримання грошової допомоги, доступної для людей, які втратили дохід через коронавірус. Щоб пом'якшити економічний удар від карантину, уряд виділив 108 трильйонів японських ієн (близько 989 мільярдів доларів).

Відзначимо, що проституція незаконна в Японії. Однак є сфера ескорт-послуг, яка не допускає статевих відносин. Також легальні в країні так звані масажні салони, де пропонують оральний секс.

Нагадаємо, станом на 20 квітня в світі COVID-19 заразилися майже 2,5 мільйона осіб.

Схожі новини