Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Свідчення Шайтанова може викрити шпигунську мережу РФ у Європі, - Bild

Затримання генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють в державній зраді, здатне підірвати російську шпигунську мережу у Європі

Про це із посиланням на Bild повідомляє НВ.

Видання стверджує, що арешт Шайтанова міг відбутися не в Києві, а в Німеччині. Полковник ФСБ Ігор Єгоров, якого пов’язують зі справою Шайтанова, є старшою посадовою особою в підрозділі V російської розвідки, якому доручено ліквідувати на Заході осіб, що вважаються в РФ терористами.

Є дані, що саме цей підрозділ організував вбивство в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі. При цьому, прямих свідчень причетності Єгорова або Шайтанова до вбивства немає, розслідування триває.

Видання припускає, що мережа російської розвідки, очевидно, має зв’язки не лише з Німеччиною, але також з Україною, Францією і Хорватією — країнами, в яких живе багато російських емігрантів.

Шайтанов кілька разів приїжджав до Німеччини, щоб зустрітися зі своїми російськими кураторами. За даними Bild, західні спецслужби допомагали українцям спостерігати за генерал-майором. До останнього моменту не було зрозуміло, де затримають Шайтанова — в Німеччині або Україні.

Схожі новини