Передплата 2024 «Добрий господар»

Нобелівський лауреат заявив, що коронавірус пішов з лабораторії

  • 18.04.2020, 11:10
  • 934

Вчений не вірить, що коронавірус пішов від диких тварин на ринку в китайському місті Ухань

Французький вірусолог, нобелівський лауреат Люк Монтаньє висловив теорію про те, що новий тип коронавірусної інфекції розробили в лабораторії в Китаї.

Про це він розповів телеканалу CNEWS, передає Главком.

Він зазначив, що не вірить, що коронавірус пішов від диких тварин на ринку в китайському місті Ухань. «Це гарна легенда, це неможливо. Вірус вийшов з лабораторії в Ухані», — сказав він.

Монтаньє заявив, що ця лабораторія спеціалізується на коронавірусі з 2000-х років. Він розповів, що разом зі своїм колегою математиком Жан-Клодом Перезом проаналізував послідовність генома нового типу коронавірусу.

Читайте також: «Пекельне пекло»: у мережі з'явилися фото лікарні, де лікують хворих на COVID-19

Вірусолог зазначив, що в подібних висновках вони були не першими. За його словами, індійські дослідники намагалися опублікувати роботу, в якій заявляли, що в цей геном вставили частину вірусу імунодефіциту людини, ймовірно, щоб зробити вакцину проти ВІЛ.

Люк Монтаньє отримав Нобелівську премію в галузі медицини і фізіології в 2008 році за відкриття ВІЛ.
Напередодні телеканал Fox News з посиланням на джерела повідомляв, що перший, хто заразився коронавірусом працював в одній з лабораторій міста Ухань, яке потім стало епіцентром захворювання. Співрозмовники телеканалу відзначали, що вірус не був біологічною зброєю. Він виник в результаті спроб КНР перевершити США в напрацюваннях щодо виявлення вірусів і боротьбі з ними.

Схожі новини