Передплата 2024 ВЗ

У США знайшли ефективні нові ліки проти COVID-19

  • 17.04.2020, 16:35
  • 1 324

У США хворі на коронавірус COVID-19 почали видужувати після застосування експериментального препарату "Ремдесивір".

Як повідомляє CNN, ліки, створені для боротьби з лихоманкою Ебола, показали свою ефективність проти коронавірусної інфекції, передає Обозреватель.

Зазначається, що заражені пацієнти видужували протягом десяти днів після початку вживання засобу. Дослідження за участю 126 людей із COVID-19 відбулося в Медичному центрі при Чиказькому університеті.

«Найкраща новина в тому, що більшість наших пацієнтів уже виписана, і це чудово. У нас загинуло лише два пацієнти. Ми бачили, як людей відключали від апарату ШВЛ за день після початку терапії. Тож загалом наші пацієнти впоралися дуже добре», — повідомила докторка, фахівчиня з інфекційних захворювань Кетлін Муллан.

Зазначається, що препарат, розроблений компанією Gilead Sciences, був протестований проти лихоманки Ебола з невеликим успіхом. Але численні дослідження на тваринах показали, що препарат може як запобігати, так і лікувати коронавіруси, пов'язані з COVID-19, включаючи SARS (важкий гострий респіраторний синдром) і MERS (близькосхідний респіраторний процес) cиндром).

Додамо, що в компанії повідомили, що «Ремдесивір» поки офіційно не схвалений для використання. Зараз проводяться клінічні випробування, і лише в кінці квітня стане ясно чи допомагає препарат тяжкохворим коронавірусною інфекцією.

Крім того, на даний момент в Великобританії почали наймасштабніше у світі випробування препаратів для лікування пацієнтів з COVID-19, пише The Guardian.

У дослідженні під назвою «Відновлення» візьмуть участь більше п'яти тисяч пацієнтів в 165 лікарнях по всій країні. Лікарі мають намір з'ясувати, ступінь ефективності тих чи інших препаратів.

Для тестування будуть застосовувати протималярійний препарат гідроксихлорохін і антибіотик азитроміцин. Ще медики задіюють комбінацію двох антиретровірусних препаратів, які використовуються при лікуванні ВІЛ — лопінавір-ритонавір.

Ще один препарат, який планують включити в дослідження — імуномодулятор, який використовується при ревматоїдному артриті, наприклад, тоцілізумаб.

Крім того, обговорюють дослідження лікування з використанням реконвалесцентної плазми, що отримується з крові людей, які видужали від COVID-19 і виробили антитіла до вірусу.

Схожі новини