Передплата 2024 «Добра кухня»

Чергові провокації: російський винищувач ледь не збив американський літак

  • 16.04.2020, 10:15
  • 5 877

Російський винищувач Су-35 в середу, 15 квітня, виконав маневр за 8 метрів від американського патрульного літака P-8A Poseidon, що в США визнали небезпечним жестом з боку РФ

Подробиці інциденту повідомили в пресрелізі Шостого флоту ВМС США. «Сутичка» трапилася в міжнародному повітряному просторі над Середземним морем, інформує OBOZREVATEL.

«Ми визначили цю зустріч як небезпечну, оскільки Су-35 здійснив маневр на високій швидкості догори черевом на відстані 25 футів від американського літака, який безпосередньо попереду здійснював місію, внаслідок чого пілоти і екіпаж піддалися ризику», — сказано в релізі.

Читайте також: ВПС США і Канади стурбовані появою російських літаків поблизу Аляски

Екіпаж американського літака після зустрічі з Су-35 поскаржився на хвилю турбулентності. Перехоплення тривало близько 42 хвилин.

«Ця взаємодія було безвідповідальною. Ми очікуємо, що вони будуть вести себе відповідно до міжнародних стандартів, встановлених для безпеки і запобігання інцидентів, зокрема Угоду 1972 року про запобігання інцидентів у відкритому морі і над відкритим морем (INCSEA). Небезпечні дії підвищують ризик прорахунку і ймовірність зіткнення в повітрі. Американські літаки працювали відповідно до міжнародного права і не провокували цю російську активність», — додали у флоті.

У Міноборони Росії традиційно коментувати інцидент не стали.

Схожі новини