Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МВФ пробачив борги для 25 країн через коронавірус: Україна не потрапила до списку

  • 14.04.2020, 16:13
  • 998

Міжнародний валютний фонд у зв'язку з епідемією коронавірусу полегшить борговий тягар для 25 найбідніших країн світу, однак Україна до цього списку не потрапила.

Про це заявила глава МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє сайт фонду, інформує Обозреватель.

Як стало відомо, найбільш уразливим державам нададуть гранти, за допомогою яких вони зможуть розрахуватися за боргами перед МВФ і більше витрачати на боротьбу з коронавірусом.

Йдеться про Афганістан, Бенін, Буркіна-Фасо, Гаїті, Гамбію, Гвінею, Гвінею-Бісау, Коморські острови, Ємен, Демократичну Республіку Конго, Ліберію, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мозамбік, Непал, Нігер, Руанду, Сан-Томе і Прінсіпі, Соломонові острови, Сьєрра-Леоне, Таджикистан, Того, Центральноафриканську Республіку і Чад.

Читайте також: Новий курс долара, урізання зарплат, безробіття та низькі доходи: Верховна Рада затвердила новий бюджет

«Я рада повідомити, що сьогодні наша Виконавча рада затвердила негайне полегшення тягаря заборгованості для 25 країн-членів МВФ в рамках переглянутого механізму МВФ — Трастового фонду для обмеження і подолання наслідків катастроф», — сказала Георгієва.

Уточнюється, що загальна сума грантової допомоги становить $ 500 млн. Вона була сформована спеціальними внесками Великобританії, Китаю і Японії.

«Я закликаю інших донорів надати нам допомогу в поповненні ресурсів Трастового фонду і в подальшому підвищенні нашої здатності надавати додаткове полегшення тягаря заборгованості протягом двох років нашим бідним державам-членам», — заявила глава фонду.

Схожі новини