Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві дівчина отримала стусанів від поліцейських за "порушення карантину"

  • 11.04.2020, 14:35
  • 2 534

У центрі Києва 8 квітня поліцейський спецназ жорстоко затримав дівчину за "порушення карантину" в зв'язку з епідемією коронавірусу. Постраждала отримала множинні забої та гематоми

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Відео затримання Олександра Навроцька опублікувала на своїй сторінці в Facebook. На записі видно, як правоохоронці підбігли до дівчини з криками «поклади телефон», ніхто не представився і не висував ніяких вимог.

За словами дівчини, вона вийшла з будинку одна в аптеку за вкрай необхідним препаратом, повністю виконавши інструкції на час карантину: одягла маску і навіть рукавички, з собою взяла паспорт.

«Коли я вийшла з дому, на шляху в аптеку вже був натовп поліцейських і кілька моїх сусідів. Я звернулася до співробітників поліції з проханням пояснити, що трапилося. Не отримавши коректної відповіді я перейшла на іншу сторону вулиці щоб уникнути натовпу (що видно на відео) і почала знімати», — розповіла потерпіла.

Через кілька хвилин до неї підбігли поліцейські, грубо розмовляли і силою потягли в автобус набитий людьми. Дівчина зазначила, що в ньому було близько 30 людей, деякі були без масок.

Читайте також: «Поліція ходить з бамбуковими палицями і заганяє ними місцевих додому«

«Коли мене затримували, мені вивернули руку, почали крутити, як якусь терористку. Я кілька разів втрачала свідомість. Швидку мені поліція не викликала, хоча про це просили кілька разів. У несвідомому стані мене затягли в автобус, пізніше мене в ньому поставили на коліна. Я просто була шокована», — додала Олександра.

Вона зазначила, що поліцейські заборонили дзвонити адвокату і родичам. Потім автобус з людьми доставили в Печерський райвідділ. Олександра підкреслила, що ніяких пояснень щодо причини її затримання ніхто не надав.

«Склали протоколи про адміністративне правопорушення. Тепер мені загрожує штраф на 17−35 тисяч гривень і ще штраф за непокору працівнику поліції. Відпустили мене десь через 4 години, при цьому написали в журналі, що в райвідділ я була „запрошена“», — написала дівчина.

Постраждала припустила, що агресія з боку поліції могла бути пов'язана з тим, що правила карантину «розв'язали їм руки» щодо сусідів, які протестували проти місцевого будівництва.

Олександра прикріпила фото протоколу і висновку лікаря з травмпункту. Діагноз дівчини: множинні забої і гематоми обох гомілок і правого плеча, торакалгія (больовий синдром колючого або ниючого характеру, який локалізується в грудному відділі хребта).

Схожі новини