Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Боротьба ще попереду": Польща прогнозує пік епідемії на травень-червень

  • 06.04.2020, 14:15
  • 890

Польща очікує піку захворюваності на викликану коронавірусом хворобу COVID-19 у травні-червні

Про це заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF24.

«Ситуація, особливо в Західній Європі, викликає дуже багато занепокоєння. Ми бачимо, як зростає кількість хворих у Західній Європі. Ми бачимо, що ці прирости дуже швидкі», — сказав він у Сеймі.

За словами прем'єра, невиправданий оптимізм є неправильним підходом.

«Сьогодні, на цьому етапі, ми знаємо, що слід дотримуватися дисципліни, вкладати додаткові зусилля, тримати дистанцію виконувати безліч правил і процедур. Ми значною мірою знаходимося на початку боротьби з коронавірусом. Пік захворюваності ще попереду — десь у травні-червні», — заявив Моравецький.

Читайте також: Президент Польщі виступив за проведення президентських виборів по пошті

Слід зазначити, що Польща і Україна практично одночасно зафіксували перші випадки коронавірусу на початку березня, і відповідь країн на епідемію часто порівнюють.

«Ми повинні, борючись з епідемією, одночасно намагатися будувати нову модель економічного життя для того, щоб економіка постраждала якомога менше», — підкреслив Моравецький.

За його словами, Польща збільшить щоденні обсяги тестування на коронавірус.

«150 тис. доступних, 150 тис. — вже в дорозі, найближчими днями вони будуть в Польщі», — повідомив він. За його оцінками, запас тестів «величезний».

«Ми тестуємо в тих місцях, де епідеміологи, експерти вказують нам, що потрібно тестувати, тобто різні види місць підвищеного ризику, місця карантину, лікарні» — зазначив Моравецький.

Схожі новини