Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Низка раптових смертей". У США вказали на проблему з коронавірусом

Медичні працівники Нью-Йорка зафіксували низку раптових смертей хворих на COVID-19, які перебували в стабільному стані.

Про це в інтерв'ю ТСН розповіла лікар-госпіталіст українського походження Валентина Голобородько, яка працює в місцевій клініці «Montefiore Medical Center», — повідомляє obozrevatel.

«У нас була низка раптових смертей хворих на коронавірус. Хворих, які нібито були стабільні, раптом виявляли мертвими. Це те, чого ніхто з нас в нашій практиці раніше не бачив, ми цього не розуміємо. Не розуміємо, чому вони вмирають.

Ми дуже хотіли отримати дозвіл на розтин цих хворих, щоб зрозуміти, від чого вони померли, щоб запобігти цьому в майбутньому. Але, на жаль, нам відмовляють, оскільки в морзі, як вони кажуть, немає місця, де можна це зробити. Фізично немає місця на розтин. І це при тому, що у нас вже дві вантажівки-рефрижератори підвезли до лікарні. Дві фури", — заявила вона.

Валентина Голобородько додала, що їх вже готують до песимістичного сценарію.

«Статистики смертей я не знаю, у мене немає часу за цим стежити, але ви можете уявити, що це таке. Нас всіх готують морально до песимістичного сценарію. Ми спілкувалися з керівником нашої мережі лікарень через відеозв'язок. Він нам казав, що, найімовірніше, нам доведеться вибирати, кого підключати до ШВЛ, а кого ні. І, ймовірно, кожному з нас доведеться лікувати по 30 хворих. Стандарти лікування дуже сильно впадуть. Ми повинні бути готові, що не зможемо надавати якісну допомогу, як звично. Щонайменше, повинні будемо забезпечити кожного пацієнта киснем, мінімальними аналізами і мінімальними внутрішньовенними рідинами, якщо буде необхідно. Нас готують до цього сценарію», — додала вона.

Схожі новини