Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Фінансування «Укроборонпрому» призупинено": як теперішня влада тишком підточує обороноздатність України

  • 03.04.2020, 14:15
  • 785

Уряд Зеленського через затягування із затвердженням державного оборонного замовлення залишив без коштів військово-промислові підприємства

Про це написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський у Фейсбук.

«Шостий рік Збройні сили і решта силових відомств героїчним зусиллями захищають Україну. Шостий рік волонтери, бізнесмени, конструктори, вчені, всі небайдужі люди докладають титанічних зусиль для того, щоб наші військовослужбовці отримували все необхідне», — зазначив він.

«Одночасно державне оборонне замовлення з грудня 2019 року „успішно“ мандрує між кабінетами посадовців Міністерства оборони України, Міністерства економіки та РНБО», — зауважив депутат.

Михайло Забродський підкреслив, що через відсутність затвердження державного оборонного замовлення без грошей залишаються оборонні підприємства.

«Весь цей період призупинено фінансування значної частини державних підприємств зі складу „Укроборонпрому“. Більшість з них вимушені фінансово балансувати на межі виживання, втрачаючи кваліфіковані кадри і першість у впровадженні новітніх технологій», — підкреслив він.

Читайте також: Українські Збройні Сили залишилися без якісного харчування

Представник «Європейської Солідарності» зауважив, що проєкт державного оборонного замовлення було розглянуто Комітетом ВРУ з національної безпеки, оборони та розвідки декілька тижнів тому.

«Після розгляду проєкт документу отримав більше двох десятків різноманітних зауважень і був відправлений на доопрацювання. Тим не менше, це не перешкоджало фінансовому забезпеченню ДОЗу по статтях, які чомусь не викликали питань», — пояснив депутат.

Водночас він додав, що немає жодних пояснень майже тримісячної відсутності відповідного фінансування для, наприклад, державного концерну Укроборонпром.

«Питання до спеціалістів із чергової „професійної“ владної команди — чи не здається вам, що саме так і втрачається час, головний ресурс у збройній боротьбі і забезпеченні обороноздатності нашої держави?» — резюмував Михайло Забродський.

Схожі новини