Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Україну треба рятувати не лише від дефолту, але й від незграбності владної команди", - Петро Порошенко

  • 31.03.2020, 13:15
  • 649

Рівно рік тому відбувся перший тур президентських виборів, після яких змінилася влада, а Україну вже доводиться рятувати від дефолту. Запас міцності і зростання, який був закладений в економіці, бездарно розтрачено, а на наслідки недолугого керівництва тепер ще й накладаються ризики, пов’язані зі світовою пандемією коронарвірусу

Про це на брифінгу у парламенті заявив лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко. Він наголосив, що фракція «Європейська Солідарність» готова у цій критичній ситуації підставити владі плече. Саме тому фракція підтримала у першому читанні так званий закон про банки, який є принциповим для відновлення співпраці з МВФ.

«Сьогодні зроблений великий крок в тому, щоб відвести від України дефолт. В 2014—2015 роках наша команда захистила країну від дефолту і підставила плече для того, щоб не допустити дефолту зараз. Дефолт — це банкрутство держави, він б’є насамперед по малозабезпеченим через механізми інфляції, це тоді, коли галопуючі ціни призводить до стрімккого зубожіння людей. Це зупинка зростання безробіття, це бажання зберегти інвесторів України, це намагання не допустити знецінення гривні щодо основних світових валют, це захист української держави», — пояснив Порошенко.

Читайте також: Українські Збройні Сили залишилися без якісного харчування

«Попри те, що „Європейська Солідарність“ є лідером української опозиції, ми готові в умовах пандемії, в умовах всесвітньої загрози підставити плече і захистити звичайних людей. Сьогодні саме цей випадок, сьогодні ми продемонстрували, що наші слова точно не розходяться з ділом. Дорога ще довга, роботи попереду ще багато, але ми будемо робити все можливе для того, щоб мінімізувати наслідки незграбності і некомпетентності владної команди для українського народу, для України», — наголосив Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» звернув увагу на те, що ситуація в країні дуже складна і потребує фахових, швидких і системних рішень. «548 українців захворіло на коронавірус. Ще пару тижнів тому їх не було зовсім. 13 українців померли.

І ще одна цифра — дефіцит бюджету вже з початку року складає 40 мільярдів гривень. Це означає, що економіка увійшла в круте піке", — зазначив Порошенко.

«Сьогодні рівно рік, який виповнюється з першого туру президентських виборів. Рівно рік тому Україна зростала на 4,5% ВВП. Рівно рік тому були наповнені золотовалютні резерви, були великі залишки у скарбниці. І «нові обличчя» за рік зробили неймовірне. Україна знаходиться в стані глибокої економічної кризи, і війну нам доведеться вести на три фронти. Перший фронт — відсіч російській агресії, другий фронт — це відсіч пандемії коронавірусу, третій фронт — це захист економіки, захист малозабезпечених, захист людей, у яких просто фізично не залишається грошей для того, щоб витримати карантин.

І для цього потрібна міжнародна допомога. Бо світову коаліцію, яку за п'ять років створила наша команда, за цей рік зруйнувала теперішня влада", — підсумував п’ятий Президент.

Схожі новини