Передплата 2024 «Добрий господар»

"До пандемії коронавірусу призвела брехня влади Китаю", - Супрун

  • 28.03.2020, 19:32
  • 1 007

Китай тривалий час заперечував, що коронавірус передається від людини до людини

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що до пандемії коронавірусу призвела брехня китайської влади.

Про це Супрун повідомила у Facebook, передає Главком.

За її словами, вона не поділяє думку, що Китай нібито успішно поборов коронавірус.

«Саме брехня і тиск на свободу слова китайської влади стали причиною такого масштабного поширення COVID-19 та таких тяжких наслідків для всього світу», — написала Супрун.

Вона підкреслила, що Китай тривалий час заперечував, що коронавірус передається від людини до людини. За даними наукового журналу The Lancet, першого пацієнта виявили 1 грудня, а вже 6 грудня була госпіталізована його дружина, яка не перебувала у місці зараження чоловіка та не відвідувала ринок тварин.

«Тобто вже 6 грудня китайські лікарі фіксували випадки передачі вірусу від людини до людини. Однак, лише 20 січня голова національної комісії охорони здоров’я Китаю підтвердив випадки передачі вірусу від людини до людини. Цього ж дня найбільша газета міста згадала про вірус на головній сторінці вперше після 5 січня. Між цими двома датами Китай неодноразово та переконливо наполягав на тому, що передача коронавірусу від людини до людини неможлива. Всупереч інформації від своїх лікарів та здоровому глузду», — зазначила Супрун.

Схожі новини