Передплата 2024 ВЗ

Не банком, а грошима. МВФ погодився, що Коломойський отримає компенсацію за ПриватБанк

Україна і Міжнародний валютний фонд узгодили позиції щодо законопроекту про неповернення банків екс-власникам.

Про це повідомляє в п'ятницю, 27 березня, «Економічна правда», посилаючись на джерела в українському уряді.

«МВФ хотів максимум гарантій, що банки не повернуться власникам і кошти МВФ (опосередковано) не потраплять до рук олігархів, коли держава заплатить більшу компенсацію за незаконну націоналізацію», — розповіло джерело видання.

Читайте також: Так говорив Коломойський

Згодом, 24 березня уряд зареєстрував компромісну версію проекту закону. Як відзначають джерела, робота над законопроектом зводилася до того, щоб очистити його від зайвого. В окремих випадках, які регулюють відносини неплатоспроможного банку з екс-акціонерами, він навіть жорсткіше попереднього проект закону.

«З документа виключені всі другорядні норми, щоб текст не був надто великим. Істотно переглянули питання судових процедур і порядку відшкодування шкоди. Зараз у проекті більше процедурних гарантій, що банки не повернуться колишнім власникам. Акціонери отримають право лише на компенсацію у грошовій формі», — зазначає джерело в уряді.

Читайте також: Коломойський готує завершальний етап пограбування народу

Як підкреслюється, найголовніше було виписати два моменти: те, що банк не повертається у власність екс-акціонерів, і компенсація можлива, якщо вона розрахована саме таким чином, а ніяк не інакше. Головною підставою для критики попереднього урядового законопроекту був аргумент про антиконституційність його положень щодо розміру компенсації. Однак у новому проекті закону прогалини вдалося виправити.

Схожі новини