Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пацієнтку-втікачку з підозрою на коронавірус затримали на Прикарпатті

  • 26.03.2020, 17:55
  • 1 087

В Івано-Франківську обласну лікарню була примусово госпіталізована 39-річна жителька Коломийського району з підозрою на коронавірус. Напередодні вона втекла з Олександрівської лікарні в Києві

Як повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на «Дзеркало медіа», 23 березня жінка літаком повернулася з Бельгії, де була на заробітках. Після прибуття в Україну у неї виявили підвищену температуру, під час проведення швидкого тесту на COVID-19 був отриманий позитивний результат.

Жінку відразу госпіталізували в Олександрівську клінічну лікарню Києва, де знову провели аналіз швидким тестом на COVID-19. Він показав уже негативний результат.

Після цього в ніч на 24 березня пацієнтку перевели до Київської лікарні № 4, де о першій годині ночі знову провели їй експрес-тест. Він знову виявився негативним.

Однак черговий аналіз об 11:00 24 березня показав позитивний результат на наявність COVID-19 в організмі.

Читайте також: Українці розробляють мобільний додаток для протидії COVID-19

Того ж дня жінка з невідомих причин вирішила покинути лікувальний заклад і, ймовірно, планувала повернутися додому на Коломийщину. На дзвінки пацієнтка не відповідала і на контакт з лікарями не виходила.

Врешті-решт, правоохоронці провели необхідні заходи і затримали жінку разом з її чоловіком (який, вірогідно, зустрічав її) на трасі біля Раківчика. Обох госпіталізували в обласну інфекційну лікарню.

Зараз з'ясовується, як саме пацієнтка з підозрою на коронавірус добиралася з Києва на Прикарпаття.

Пізніше на зв'язок із журналістами вийшла жінка з села Молодятин, звідки родом втікачка, і розповіла, що зараз заробітчанка перебуває у селі, тому жителі звернулися в правоохоронні органи.

Своєю чергою начальник Коломийської поліції Остап Білейчук повідомив, що з обласної інфекційної жінку виписали, оскільки повторний тест показав негативний результат.

Зараз вона зобов'язана дотримуватися самоізоляції, в іншому випадку на жінку буде складено протокол про адміністративне порушення.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень