Передплата 2024 «Добрий господар»

Колишній Генпрокурор Рябошапка: "Підозра Порошенку - це юридичний "треш", необгрунтований і незаконний"

  • 24.03.2020, 19:51
  • 980

Підозра, яка була підготовлена слідчими Державного бюро розслідувань, - це юридичний «треш», вона необґрунтована і незаконна.

Про це заявив колишній Генеральний прокурор Руслан Рябошапка в інтерв"ю Олесі Бацман.

«Кожен юрист, хто хотів ознайомитися з цим документом, мав можливість це зробити, прокоментувати і власне зробити свої висновки. Те, що було запропоновано підписати, — це насправді юридичний „треш“, який не витримує жодної критики. І очевидно що мій підпис міг бути так само підставою для кримінального переслідування в мою сторону. Тому що, по-перше, документ був необґрунтованим. І, по-друге, він був незаконним. Тобто те, в чому звинувачували п’ятого Президента, не мало під собою достатніх підстав — не було жодних доказів, які підтверджували ці дії. І власне юридична кваліфікація була фантастична — в цих діях не можна було звинуватити Президента на той час», — зазначив Руслан Рябошапка.

Він наголосив, що кожен юрист, який поважає свій підпис і своє ім’я, не мав жодної можливості підписати такий документ.

Рябошапка припускає, що Ірина Венедіктова, яка перейшла на посаду Генпрокурора просто з кабінету очільниці ДБР, може підписати будь-який документ, якщо такою буде вказівка керівництва.

«Сьогодні є новий Генеральнний прокурор, яка, можливо є співавтором цього документу, вона вже майже тиждень Генеральний прокурор. Вона може прекрасно підписати цей документ. Я не астролог і тут я не можу передбачити. Я думаю, що вона готова підписати все, що завгодно, про що її попросять ті, хто привів її на цю посаду», — вважає Руслан Рябошапка.

Фрагмент починається на 30 хвилині інтерв´ю:

Схожі новини