Передплата 2024 ВЗ

“Копійчані” маски тепер за ціною платини

Маску, яка до коронавірусу коштувала гривню, тепер продають по 17-25 гривень... “Інстаграмна” - 35 гривень за штуку

Захисні маски потрохи повертаються в аптеки Львова, але не в усі (ще два тижні тому, через паніку їх розкупили і нових не завозили. — Авт.). Під час карантину журналістка «ВЗ» вирушила в кілька аптек, щоб придбати маски.

В деяких аптеках — шалені черги. Зауважила, питають за масками, дезінфекторами, також купують пігулки від грипу та застуди. «Чи є маски?», — уточнюю у провізорки. «Так, по 17 гривень 50 копійок за штуку», — відповіла жінка по другу сторону прилавка. Від здивування ледь вимовила — «Як?», «Скільки, скільки?». «А що, я, пані, зроблю? Не я ціни встановлюю, а ринок: попит і пропозиція. То днями завезли, до того товару не було. Ось у Польщі маски ще дорожчі. На наші гроші коштують 50 гривень за штуку», — відповіла провізор. Придбала кілька штук одноразових масок. Марлевих в цій аптеці не було.

В інших мережах аптек не знайшла ходового товару під час пандемії. А ось в аптеках на вул. Пекарській, що по сусідству з медуніверситетом, за одноразову маску правлять аж 25 гривень за штуку. Завітала також в так звані бюджетні аптеки (дешеві ціни). Там акція — за 15 гривень — три маски. «Копійчані» маски тепер за ціною платини, — обурився 22-річний студент Максим, який разом зі мною стояв у черзі за масками. — Коронавірусна паніка підвищила попит, а власники аптек вирішили під шумок непогано на цьому заробити".

Маски можна придбати не лише в аптеках. Їх продають у популярній соцмережі Instagram — по 35 гривень за штуку. Це виріб у стилі гламуру — з квітковим чи тваринним принтом. Кажуть, охочих придбати таку маску не бракує.

Схожі новини