Передплата 2024 «Добра кухня»

Авіакатастрофа МАУ: Іран не передаватиме іншим країнам бортові самописці зі збитого українського літака

  • 19.02.2020, 16:13
  • 624

Урядовці Ірану наполягають на праві саме іранських фахівців брати участь у розшифровці бортових самописців ("чорних скриньок") зі збитого поблизу Тегерана літака авіакомпанії МАУ.

Про це в середу, 19 лютого, заявив міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф, передає DW.

«Ми маємо право самотужки розшифрувати «чорні скриньки». Маємо право бути присутніми під час будь-якої роботи фахівців з «чорними скриньками», — цитує міністра агенція новин Reuters з посиланням на іранські ЗМІ.

«Якщо хтось вважає, що ми віддамо „чорні скриньки“ іншим, щоб ті розшифрували їх замість нас, то ми цього в жодному разі не зробимо», — запевнив Заріф.

Тим часом міністр оборони Ірану Амір Хатамі також заявив, що одна із «чорних скриньок» збитого в січні українського літака сильно пошкоджена. Хатамі також повідомив, що оборонний сектор Ірану отримав завдання допомогти з ремонтом бортового самописця. «Очікується, що спочатку проведуть ремонт „чорної скриньки“, а вже потім відбудеться його розшифровка», — сказав очільник іранського оборонного відомства.

Нагадаємо, раніше в лютому глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що Україна погоджує з Іраном питання, де і коли відбудеться розшифровка «чорних скриньок» збитого Іраном літака. Так само минулого тижня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо наголошував на важливості проведення незалежного та повного розслідування інциденту зі збиття пасажирського лайнера.

Схожі новини