Передплата 2024 ВЗ

Саакашвілі готував революцію за гроші Курченка: розслідування

  • 10.02.2020, 16:38
  • 1 156

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі готував у кінці 2017 року державний переворот в Україні. Робив він це коштом проросійського олігарха-втікача Сергія Курченка.

Як зазначено у розслідуванні OBOZREVATEL, в розпорядженні редакції з'явився висновок Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), який підтверджує справжність скандальних плівок із переговорами олігарха і політика. Йдеться про записи розмов, які були опубліковані в кінці 2017 року Генеральною прокуратури.

На записах чутно, як олігарх за винагороду просить політика допомогти йому захистити власні бізнес-інтереси в Україні. Далі ж стає зрозумілим, що йдеться про підготовку революції. Курченко передав 500 тисяч доларів посереднику і соратнику Міхо Сіверіону Дангадзе. Останнього затримали правоохоронці, і після того, як він півтора року провів у в'язниці, у травні 2018-го Дангадзе підтвердив факт співпраці лідера партії з Сергієм Курченком.

У висновку КНДІСЕ експерт Євген Тимко доходить висновку, що всі плівки є автентичними. «Запис розмови, який міститься 51/802 від 21.11.2017 року… є оригінальним і, з технічної точки зору, автентичним. Зазначений запис не монтувався та не був змінений як під час бесіди, так і після неї», — наголосив експерт.

Також автентичними визнані і записи розмови Дангадзе. Експерт чітко вказує, що плівки його розмови не були змонтовані. Весь повний і детальний звіт фахівця, який прямо підтверджує справжність розмови Міхо і його людей з оточенням Сергія Курченка, перебуває в розпорядженні редакції.

Схожі новини