Передплата 2024 «Добрий господар»

Корпуси дитячого санаторію продадуть на аукціоні

Стартова ціна об'єкту на вул. Коновальця - 11,5 мільйона гривень

Львівська обласна рада виставила на продаж будівлі дитячого кардіоревматологічного санаторію (на фото), що на вул. Коновальця, 114, 116. Це приміщення належить облраді. За санаторій планують уторгувати на аукціоні не менш ніж 22 мільйони гривень, але стартова ціна — 11,5 мільйона.

Торги проведуть 11 лютого 2020 року. Крім корпусів санаторію, облрада продасть гараж, овочесховище, огорожу… Як розповів «ВЗ» в.о. начальника управління майном спільної власності Віктор Кусий, наразі жоден підприємець не зголосився взяти участі у торгах. Але чиновник сподівається, що до старту аукціону охочих буде чимало.

«Приміщення продають на електронних торгах, бо ще у листопаді минулого року облрада ухвалила рішення про реорганізацію санаторію, тобто його приєднання до дитячої лікарні ОХМАТДИТ, — пояснив Віктор Кусий. — У цьому санаторії уже понад два роки простій, немає пацієнтів… На утримання споруди безпідставно витрачали гроші обласного бюджету. У штаті працювали 16 осіб, які через простій санаторію отримували дві третини зарплати».

А тим часом…

Львівська міська рада закликала не брати участі в аукціоні з продажу комплексу будівель Комунального дитячого кардіоревматологічного санаторію на вул. Є. Коновальця, 114, 116. Як ідеться у повідомленні прес-служби ЛМР, ці будівлі є на балансі 4-ї міської клінічної лікарні. Але 2009 року в незаконний спосіб було виготовлено свідоцтво на право власності на цю будівлю Львівською облрадою. Відповідно, Львівська міськрада звернулася з позовом до суду. Однак обидві інстанції не задовольнили позов мерії. Тому 26 грудня 2019 року місто подало касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду, — щоб скасувати право власності облради на ці приміщення. Місто також готує листи у відповідні органи щодо незаконних дій Львівської облради.

Схожі новини