Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії повідомили, скільки українців окупованого Донбасу отримали паспорти РФ

  • 02.01.2020, 09:15
  • 741

У 2019 році майже 200 тисяч жителів окупованих бойовиками районів Донбасу отримали російські паспорти у спрощеному порядку.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інформацію МВС Росії, передає УНІАН.

У повідомленні йдеться, що громадянства РФ «набули» понад 196 тис. осіб. Понад 136 тис. з них — мешканці територій бойовиків «ДНР-ЛНР», близько 60 тис. — «мешканці з інших районів Донецької та Луганської областей». За інформацією МВС, були відхилені 232 заяви про прийом в російське громадянство.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. 27 квітня він заявив, що Росія може спростити процедуру отримання громадянства для всіх українців, а не тільки для тих, хто проживає на окупованих територіях Донбасу. 29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей. В Європейському Союзі заявили, що розробляють для всіх країн-членів загальні керівні принципи щодо невизнання російських паспортів, виданих громадянам України з Донбасу.

Схожі новини