Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Деякі предмети в школі містять дискримінацію за всіма ознаками, - Новосад

  • 14.12.2019, 16:14
  • 866

Міністр освіти України Ганна Новосад заявила про створення освітньої стратегії щодо гендерної рівності.

Про це вона написала у Facebook.

Міністерка зазначила, що деякі підручники досі містять гендерну дискримінацію (нав'язування дівчатам і хлопцям окремих соціальних ролей і емоційних схем)

«Окремі вибіркові предмети, ховаючись за факультативністю, містять відверту дискримінацію за всіма ознаками», — розповіла Новосад.

«Хлопчики в Україні, за результатами PISA, сильно відстають від дівчат у читанні — зазвичай їм потрібен рік, щоб наздогнати дівчат. Найлегше сказати, що це природа, складніше — адаптувати програми, аби вони давали цікаві тексти для юнаків», — зауважила міністерка.


На підтвердження своїх слів міністерка оприлюднила деякі цифри. Зокрема дівчата в Україні складають 79% тих, хто вступають на гуманітарні науки і мистецтво, але лише 23% - вчиться на інженерному профілі, 32% - на будівництві та архітектурі.

«Природний порядок, скаже більшість. Насправді, за результатами PISA, батьки частіше очікують, що їхні сини, а не доньки, працюватимуть у галузі науки, техніки чи інженерії — навіть тоді, коли їхні 15-річні хлопчики та дівчата ладнають з математикою на одному рівні», — пояснила Новосад.

Схожі новини