Передплата 2024 «Добрий господар»

Новою "сакральною жертвою" підозрюваних у справі Шеремета мала стати Маруся Звіробій. Сама Звіробій не вірить у цю версію

За версією слідчих, одним із сценаріїв дестабілізації в країні підозрювані в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета розглядали викрадення дітей відомої волонтерки Марусі Звіробій з метою зробити з неї "сакральну жертву".

Про це з посиланням на виступ заступника голови Національної поліції — начальника кримінальної поліції Євгена Коваля на спецбрифінгу МВС повідомляє «Українська правда».

«Одна з нещодавніх розмов Кузьменко (підозрювана в закладенні вибухівки волонтер-медик Юлія КузьменкоРед.) свідчить про обговорення і схвалення певного сценарію з дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні шляхом обрання „сакральної жертви“ з кола відомих і популярних у суспільстві осіб, а саме жінок цього разу. Обговорює вчинення певних протиправних дій, які мають сколихнути суспільство», — заявив Коваль.

На відеоматеріалах, представлених поліцією на брифінгу, наводиться аудіозапис телефонної розмови, в якому певна «громадянка Т. псевдо „Вася“» пропонує підозрюваній Кузьменко скористатися тим, що ім'я Звіробій на слуху після погроз на адресу президента Зеленського і зробити з неї «українську Жанну д'Арк «і як варіант сценарію — викрасти її дітей.

«Громадянка Т» говорить про схильність українців до жертовності і каже, що «жертвою» повинна стати «баба» і бажано «баба-мати», щоб це сколихнуло суспільство.

Сама Звіробій у коментарі 5 каналу заявила, що не довіряє результатам слідства щодо вбивства Шеремета.

«Коли дівчата моїх дітей обговорювали… Ну хорошо придумали. Блін, це ж можна п*здюлей одгрібти. Я ж можу дізнатися, міліціонери в нас ж теж свої люди. А може й підробили, я ж не знаю. Нехай розбираються адвокати, поліція. Я зі своїми буду розбиратися, дівчата — зі своїми. Але навіть, якщо цю „Лісу“ посадять, я до неї на суд теж прийду її витягувати. Що зробиш? Єдність — вона така».

У коментарі телеканалу «Еспресо» Маруся Звіробій заявила, що не вірить у версію слідства.

«Я тільки „Пуму“ впізнала. Знаю її з 2014-го року. І характер її знаю. Мені не сподобалось, коли сказали, що вона „лідер“. Нагиркала на чоловіка і це означає, що вона винна? Це брєд якась. Характер — це не показник. Якщо я попереджаю президента, що його можуть підірвати, це ще не означає, що я його хочу підірвати, але мені це „ліплять“. Після цього звідки в мене може бути довіра до правоохоронців, їх методів і експертиз? Тому я не дуже довіряю всьому, що я побачила і почула», — сказала Звіробій.

Маруся Звіробій відгукнулася на це повідомлення і в своєму Telegram-каналі.

До теми:

Ексклюзивне інтерв'ю Марусі Звіробій для «Високого Замку» можна прочитати тут.

Схожі новини