Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Названі найпопулярніші запити українців у Google у 2019 році

  • 10.12.2019, 18:58
  • 603

Українців цього року найбільше цікавили восьмий сезон серіалу "Гра престолів", на другому і третьому місці - персони президента України Володимира Зеленського та російської співачки, актриси і телеведучої Юлії Началової, що померла в березні.

Про це свідчать дані дослідження запитів у пошуковій інтернет-системі Google, передає «Інтерфакс-Україна».

«Політика не проникла до цих запитів. Традиційно люди в Україні більше цікавляться серіалами і спортом, ніж політикою. Також варто зазначити, що запитів українською мовою стає дедалі більше», — заявив директор із бізнес-операцій Google у Східній Європі Дмитро Шоломко на презентації дослідження в Києві у вівторок.

Окрім того, українських користувачів Google цікавили результати виборів в Україні та дебати кандидатів у президенти, новини про хворобу заслуженої артистки Р Ф Анастасії Заворотнюк, серіал «Чорнобиль» і конкурс «Євробачення 2019».

У категорії «Персона» українці найчастіше шукали інформацію про Зеленського, Заворотнюк та екс-президента України Петра Порошенка. Крім того, користувачі Google цікавилися артистами MARUV, Потапом та Біллі Айліш.

У категорії «Фільми» у 2019 році українці найчастіше шукали в Google психологічний трилер за мотивами коміксів «Джокер». Традиційно високий інтерес українських користувачів викликають продовження фільмів і кінокомікси; до списку найпопулярніших фільмів за версією користувачів «Google Україна» потрапили також екранізація історичної повісті Івана Франка «Захар Беркут» і новий фільм Квентіна Тарантіно «Одного разу в Голлівуді».

Лідером у категорії телевізійних шоу знову став пісенний конкурс «Євробачення», а в серіалах найвищий інтерес українців викликали фінальний сезон «Гри престолів» і драматичний міні-серіал «Чорнобиль».

«Покупкою року» в Україні став новий iPhone 11. Ще українці цікавилися, де купити автокрісло і бустер, а також придбанням квитків авіаперевізника МАУ та «Укрзалізниці».

Окрім того, в 2019 році українці хотіли дізнатися, що таке «томос», «подагра» і «формула Штайнмаєра», намагалися з'ясувати, як зробити «Інстаграм» темним, як перевірити себе в списках виборців та як їсти авокадо, а також цікавилися, чому падає долар, чому Зеленський не прийшов на стадіон і чому в Києві туман.

Схожі новини