Передплата 2024 «Добра кухня»

Нардеп від "Слуги народу" Іванісов сидів за зґвалтування неповнолітньої, - ЗМІ

  • 20.11.2019, 08:33
  • 1 996

Екснардеп Ігор Мосійчук оприлюднив документи, в яких ідеться, що народний депутат від "Слуги народу" Роман Іванісов у середині 90-х років був засуджений за зґвалтування неповнолітньої.

Документи Мосійчук виклав у своєму Telegram-каналі, передає Еспресо.

Відповідно до документів, Іванісова Романа Валерійовича 02.11.1978 р. н. затримали 14 вересня 1995 року в Запорізькій області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) та і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) тогочасного Кримінального кодексу. За тиждень він прибув до СІЗО, звідки за постановою Куйбишевського суду Запорізької області за три дні його відпустили, проте вже 25 жовтня того ж року повторно затримали за тими ж статтями.

У документах ідеться, що 21 березня 1996 Іванісова засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі, проте за рішенням Запорізького обласного суду від 17 квітня 1996 вирок змінили на 2 роки 6 місяців виправної колонії загального режиму, а відбував вирок засуджений у Маріупольській колонії.

Сам Іванісов у Facebook назвав ці дані «заказухою» та «чорнохую», заявивши, що «замовлення прийшло з сервера, що знаходиться у Сан-Франциско» і коштувало 100 тис дол. Також він оприлюднив довідку про відсутність у нього не знятої чи не погашеної судимості.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що, за даними джерел Цензор. Нет у правоохоронних органах, Іванісов дійсно відсидів у маріупольській колонії за зґвалтування неповнолітньої.

«Джерела Цензор. Нет в правоохоронних органах підтверджують — народний депутат партії „Слуга народу“ Роман Валерійович Іванісов, обраний по мажоритарному округу № 153 Рівненської області, уродженець міста Бердянськ Запорізької області, в 1996-му році був засуджений Запорізьким обласним судом за ст. 117 ч. 3 — зґвалтування неповнолітньої і ст. 118 ч. 2 — зґвалтування неповнолітньої неприродним способом. І відбув покарання — 2 роки і 6 місяців в Маріупольській виправно-трудовій колонії», — написав Бутусов.

Журналіст зазначив, що довідка про відсутність не знятої чи не погашеної судимості не доводить відсутність самого скоєння людиною злочину в минулому.

«Іванісов опублікував на сторінці довідку про відсутність судимості. У довідці МВС Іванісова, яку він пред'являв при реєстрації його кандидатом, написано: „Не знятої або непогашеної судимості не має“. Це правда. Але самого факту засудження за зґвалтування Іванісов не спростував. Тому що це теж правда. Справа в тому, що закон дозволяє в законному порядку зняти або погасити судимість. Закон вважає, що при певних обставинах з людини необхідно знімати судимість, щоб повертати громадянина до повноцінного суспільного життя і не обтяжувати його вантажем минулого, якщо він не порушує закон. Тому формального порушення в діях народного депутата Іванісова немає», — написав Бутусов.

Схожі новини