Передплата 2024 «Добрий господар»

Ні пуху ні пера!

  • 15.08.2013, 00:47
  • 658

“Ні пуху ні пера” — цим побажанням зазвичай проводжають мисливців на полювання, аби не наврочити невдачу. Випробувати своє мисливське щастя у сезоні-2013 можна буде починаючи з 18-ї години суботи, 17 серпня.

Сезон полювання на пернату дичину стартує 17 серпня і триватиме до 29 грудня 2013 року включно, розповів “ВЗ” заступник голови Львівської міської ради “Українського товариства мисливців та рибалок” В’ячеслав Василенко. Полювати упродовж сезону можна по суботах та неділях зі світанку і до заходу сонця на норців великих, качок, гусей, лисок, курочок водяних, пастушків, куликів, голубів. Правила полювання залишилися незмінними — одному мисливцю можна добувати за день не більше трьох качок, п’яти лисок, норців великих дві штуки, двох гусей, десятьох голубів, чотирьох водяних курочок, п’ятьох куликів, трьох перепілкок.

Мисливцям, згідно з Законом України “Про мисливське господарство та полювання”, необхідно мати посвідчення мисливця, відстрілочну картку, контрольну картку добутої дичини, дозвіл на зброю та членський квиток користувача мисливських угідь.

В’ячеслав Василенко нагадав мисливцям, що ті з них, хто має відстрілочну картку на пернату дичину, має право по суботах і неділях упродовж сезону відстрілювати лисиць, бродячих псів, а також птахів-“шкідників” — сорок, ворон, які розорюють гнізда та нищать молодь корисних пташок і навіть дрібних тварин.

Схожі новини