Передплата 2024 ВЗ

В Росії запропонували розширити формат G7 до G10

  • 21.08.2019, 12:13
  • 622

Глава міжнародного комітету Ради Федерації РФ Константин Косачов запропонував розширити "Велику сімку" (G7), додавши в неї Росію, Індію і Китай.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Интерфакс».

«На мій погляд, повернення Росії в «сімку» мало б сенс тільки в тому випадку, якщо вдасться уникнути пастки «сім проти одного». А для цього необхідно поглянути на ситуацію ширше. Що якщо запропонувати подумати про більш рішучу модернізацію даного формату за рахунок приєднання до нього також наших китайських та індійських партнерів?" — зазначив Косачов.

На думку сенатора, з урахуванням масштабів економік і впливу на світову політику Китай та Індію варто підключити до цього формату, але ці країни, на відміну від Росії, в G7 ніколи й не запрошували.

Як повідомлялося, президенти США і Франції у телефонній розмові у вівторок домовилися, що вони хочуть запросити Росію до участі у саміті країн «Великої сімки» в 2020 році.

Росію вигнали з групи держав через анексію українського Криму в 2014 році.

Під час зустрічі Макрона і Путіна в понеділок президент Франції заявив, що повернення до формату G8 і «реанімації» відносин між Росією та ЄС залежить від прогресу у врегулюванні «української кризи».

Схожі новини