Передплата 2024 «Добра кухня»

Де на Одещині чисте море: експерт назвав маловідомі курорти

  • 17.08.2019, 17:57
  • 4 190

У сезон найбільш популярні морські курорти Одеської області – сама Одеса, Затока і Кароліно-Бугаз – переповнені людьми. Не надто чисті пляжі і високі ціни відлякують відпочивальників.

Альтернатива — від'їхати трохи далі від Одеси, але ближче до чистого моря і природи. Про три маловідомих курорта на Чорному морі в ефірі ObozTV розповів головний редактор Національного туристичного порталу Андрій Тичина.

Тичина нагадав, що Чорноморське узбережжя в Одеській області розтягнулося на більш ніж 200 км.

«І знайдеться місце, де можна з комфортом і безпечно в чистій воді відпочити», — запевнив він.

Чорноморськ

«Насамперед я би звернув увагу на місто Чорноморськ, колишній Іллічівськ, — порадив Тичина. — У міста портовий імідж, але останні роки воно докладає багато зусиль, щоб позиціонувати себе як морський курорт, де можна відпочивати на пляжах і де є чиста морська вода».

Експерт звернув увагу, що міський пляж Чорноморська в 2019 році отримав «Блакитний прапор» — своєрідний міжнародний сертифікат якості морської води і пляжної інфраструктури. Таких пляжів в Україні цього року всього 16.

Лебедівка

Ще одне чудове місце — село Лебедівка в Татарбунарському районі, розташоване приблизно в 120 км від Одеси.

«Там ліс прямо до берега підступає. Таке поєднання лісу і моря створює особливий мікроклімат», — розповів Тичина.

Втім, він зауважив і деякі нюанси відпочинку в Лебедівці: «Там специфічний берег. Специфічний пляж під піщаним урвищем. Трохи небезпечно, якщо не дотримуватися певних правил. Наприклад, з дітьми я би не радив туди їхати».

Приморське (Кілійський район)

«Дуже цікавий варіант — найвіддаленіший морський курорт Одещини, Приморське Кілійського району», — поділився Тичина.

«По-перше, дуже чисте море. Навколо немає жодних великих підприємств або портів, це фактично територія Дунайського атмосферного заповідника», — пояснив він.

Крім того, нагадав експерт, поряд з Приморським розташоване знамените Вилкове, куди можна з'їздити на екскурсію.

«Ще можна з'їздити в Дунайські плавні до нульового кілометру, познайомитися з культурою липован — старовірів, які там проживають. Дуже колоритне містечко», — резюмував він.

Схожі новини