Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дорогим аптекам дозволили називатись «дешевими»

  • 01.08.2013, 00:22
  • 725

“Соціальні”, “дешеві” та “аптеки низьких цін” повертаються. Міністерство охорони здоров’я дозволило аптекам використовувати у своїх назвах твердження щодо рівня цін.

З 1 липня минулого року МОЗ зобов’язав аптеки прибрати з вивісок будь-яку інформацію, яка містить рекламу чи вказує на рівень цін. Однак компанія «Домінант-Фарма» (мережа “Аптека низьких цін”) оскаржила рішення міністерства в суді. Як не дивно, але МОЗ програв. Вищий адміністративний суд України підтвердив рішення Адміністративного суду Києва, тож заборону МОЗ визнали незаконною. Міністерству довелось вносити зміни до ліцензійних умов.

Утім, не лише Міністерство охорони здоров’я намагалось воювати з “дешевими” та “соціальними” аптеками. Антимонопольний комітету України оштрафував Тов «Аптека низьких цін плюс» на 25 тис. грн. за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановили в АМКУ, неправдивими відомостями виявилась сама назва: «Аптека низьких цін». Під час розслідування виявилось, що вартість деяких лікарських засобів в аптеках була вищою, ніж у конкурентів.