Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна відмовилася від 50 тисяч видів товарів з РФ — Порошенко

  • 14.02.2019, 16:29
  • 923

Україна за два роки відмовилася від 50 тисяч видів товарів з Росії в рамках проведення політики заміщення продукції.

Протягом останніх двох років в рамках проведення політики заміщення продукції, яка раніше доставлялася з Росії, Україна замінила понад 50 тисяч позицій.
Про це заявив президент Петро Порошенко в Харкові, передає прес-служба глави держави.

«Тільки за останні два роки було заміщено понад 50 тисяч найменувань продукції, яка раніше доставлялася з-за кордону. Звідки? З Росії», — сказав президент.

За його словами, таке заміщення, зокрема, дозволило продовжити роботу оборонних підприємств країни.

«Вони (росіяни — ред.) думали, що зупинять нашу „оборонку“, нашу армію. Торік цехи Харківського заводу спеціальних машин працювали в дві зміни, оскільки кількість замовлень перевищувала потужності заводу», — повідомив Порошенко, додавши, що зараз в Україна на «оборонку» працює 447 підприємств.

Порошенко також нагадав, що в 2014, 2015 року, 2016 роках всі ресурси держави були спрямовані на створення армії.

«І нам з вами не соромно зараз дивитися на українську армію, яка оснащена зброєю з оборонних підприємств Харкова, яка нагодована, одягнена, взута, з новою системою харчування, з новою системою медичного обслуговування, а головне — мотивована і патріотична», — наголосив глава держави.

Президент додав, що зараз українська армія має найвищий рівень довіри серед українського суспільства, і це, на його думку, безпосередньо пов'язане з відновленням оборонно-промислового комплексу, розвитком програми імпортозаміщення.

Нагадаємо, до 2020 року в Україну з Російської Федерації, як і раніше, заборонено експортувати деякі російські продукти (молочну продукцію, чай, каву, пиво, алкоголь), косметику, продукцію хімічної промисловості для сільського господарства, а також залізничне обладнання.

Схожі новини