Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Український фільм про хлопчика з Донбасу виграв престижну премію у Нью-Йорку

  • 11.01.2019, 17:32
  • 729

Стрічка «Віддалений гавкіт собак» про війну на Донбасі виграла премію Cinema Eye Honors у Нью-Йорку (США). Це вже 26 нагорода фільму.

Про це йдеться в сюжеті «Прямого».

Документальний фільм «Віддалений гакіт собак» зняв данський режисер Сімон Вільмонт. Режисер прагнув показати війну на Донбасі очима дитини. З героєм стрічки 10-річним Олегом документаліста познайомила українська журналіста Ельвіна Сейбулаєва. Одного дня цей хлопчик сховав її від обстрілу.

«Коли почався обстріл було дуже багато людей на вулиці і в один момент всі зникли. Залишились одна дівчинка та оператор. А ми вже за звичкой просто втекли всією сім'єю. Один Олег повернувся і забрав їх до себе у підвал», — розповідає бабуся хлопчика Олександра Рябічкіна.

Режисер фільму розповів, що шукаючи героя для своєї стрічки ставив усім дітям однакове запитання: як вони можуть описати страх.

«Одного холодного ранку я познайомився з цим хлопцем. Він задумався на секунди і розказав, що страх — це коли вони починають стріляти з іншого краю села. Тоді ніби велика рука залазить до мене в груди і стискає моє серце. З кожним вибухом бомби вона тискає його сильніше поки серце не стане зовсім маленьким і холодним. Після цього він по-дитячому засміявся, а я зрозумів, що знайшов свого героя», — розповів Вільмонт.

Схожі новини