Передплата 2024 «Добра кухня»

Юристи оцінили закон про зарахування до страхового стажу декретної відпустки

  • 11.07.2013, 18:55
  • 1 100

Старший юрист адвокатського об'єднання Arzinger Алеся Павлінська роз'яснула, на що чекати українцям після набуття чинності з 1 липня 2013 року закону про внесення змін до деяких законів щодо призначення та індексації пенсії.

А.Павлінська зазначила, що, на перший погляд, це прогресивна норма. У результаті вступу в силу цього закону до кола осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню, тепер включені також особи, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами та отримують відповідну фінансову допомогу.

Нові норми також передбачають сплату єдиного соціального внеску з цих сум допомоги як для роботодавців (33,2%), так і для самої працівниці (2%), що вже призвело в Україні до зловживань з боку роботодавців.

"Якщо перед набуттям чинності зазначеного закону деякі роботодавці наполегливо рекомендували вагітним жінкам йти в "декретну відпустку" до 1 липня, то згодом нововведення не сприятиме детінізації зарплат і працевлаштування вагітних жінок", — сказала А.Павлінська.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини