Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Замість м’яса – овочі та фрукти

  • 11.07.2013, 02:18
  • 827

Велика кількість зелені, овочів, фруктів і ягід улітку дозволяє підзарядити організм вітамінами, яких бракує в інші пори року. Дієтологи наголошують, що сезонні дари природи повинні бути на нашому столі щодня – замість калорійних жирних продуктів.

У жодному разі не можна ігнорувати ягоди — вони збагачені антиоксидантами та органічними кислотами, які роблять шкіру обличчя м’якою, еластичною, свіжою. Дари землі також добре очищують епідерміс, сприяють швидкому відновленню клітин.

Корисно також споживати фрукти, плоди та коренеплоди жовтого, червоного та оранжевих кольорів: вони містять бета-каротин, який захищає шкіру від негативного впливу сонячного проміння

У спеку обмінні процеси в організмі сповільнюються, тому насичені білком продукти засвоюються гірше. Якщо не можете без такої їжі, запам’ятайте, що риба засвоюється краще, ніж м’ясо.

Для оптимізації травного процесу слід збільшити кількість продуктів, що містять клітковину. Для цього необхідно з’їдати близько 500-600 грамів овочів та фруктів на день. Налягайте на салат, петрушку, капусту, щавель, шпинат, селеру.

Жирні заправки варто замінити оливковою олією. Важливо не зловживати сіллю, оскільки вона затримує в організмі рідину.

Схожі новини