Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гриневич: "Уряд кулуарно приймає рішення про реорганізацію вузів"

  • 01.07.2013, 17:59
  • 481

Голова Комітету з питань науки і освіти, депутат фракції «Батьківщина» Лілія Гриневич вимагає скасувати кулуарне рішення Кабінету міністрів про реорганізацію Дніпропетровського державного аграрного університету.

Про це вона заявила під час Погоджувальної ради в парламенті у понеділок, 1 липня.

Лілія Гриневич повідомила, що в Дніпропетровську відбувається протестний мітинг викладачів та студентів університету, які виступають проти знищення їх вузу, який Кабмін вирішив ліквідувати рішенням від 26 червня.

Голова комітету підкреслила, що Дніпропетровський державний аграрний університет — один з провідних аграрних університетів країни, який працює з 1922 року. В ньому навчається близько 12 тисяч студентів.

«Без згоди вченої ради, без згоди колективу приймається рішення про його реорганізацію і передачу з майновим комплексом Міністерству освіти і науки. І тепер цей університет буде входити до складу Дніпропетровського економічного університету», — наголосила Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що отримує багато звернень з приводу подібних «реорганізацій», зокрема щодо Одеського аграрного університету.

«На порозі вступної кампанії університети потрапили у ситуацію невизначеності. Потрібно затвердити прозорий порядок консультацій і згоди колективів, викладачів і студентів для прийняття рішень з реорганізації вищих навчальних закладів», — підкреслила Лілія Гриневич.

Джерело: ВО "Батьківщина"