Передплата 2024 ВЗ

Лілія Гриневич пропонує створити при Верховній Раді Комісію з питань майбутнього

  • 03.06.2013, 17:18
  • 858

Голова парламентського комітету з питань науки і освіти, депутат фракції «Батьківщина» Лілія Гриневич запропонувала включити до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради проект Постанови ( №2164а) «Про Комісію майбутнього при Верховній Раді України».

Про це вона повідомила в понеділок, 3 червня, на погоджувальній раді в парламенті.

«У ситуації, коли при прийнятті державних рішень більше політичної доцільності і лобіювання інтересів, ніж здорового глузду, існує потреба створення спеціального майданчику незаангажованого фахового діалогу про питання майбутнього країни, зокрема, науки та освіти», — підкреслила вона.

Рішення про створення Комісії майбутнього було прийнято за рекомендаціями Комітетських слухань, які відбулись 13 березня.

Лілія Гриневич зазначила, що в більшості парламентів країн Європейського Союзу створені спеціальні комісії майбутнього, які координують політику держави з урахуванням нових досягнень науки.

«Ми впевнені, що така цілеспрямована робота має бути проведена і у парламенті України. Це непросте, але надзвичайно важливе завдання. Особливо, коли українським урядом ліквідовано загальнодержавну програму розвитку високих технологій та прийнято Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, де акцентується зусилля на розвитку технологій другого та третього укладів», — підкреслила голова комітету.

Передбачається, що комісія стане дорадчо-консультативним органом, що функціонуватиме на громадських засадах. До складу комісії увійдуть представники національних академій наук, вищих навчальних закладів, наукових організацій, відомі вчені, народні депутати.

Джерело: ВО "Батьківщина"