Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Баррозу: "Європейські лідери домовилися про автоматичний обмін банківською інформацією по всьому ЄС"

  • 23.05.2013, 15:13
  • 419

Євросоюз не перший рік займається боротьбою з шахрайством у сфері оподаткування, однак деякі важливі ініціативи не вдавалося вивести з глухого кута, сказав на прес-конференції після засідання у Брюсселі в середу голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.

На його думку, саміт показав, що ЄС переживає новий імпульс в цій роботі, і необхідно скористатися такою можливістю.

"Я дуже радий бачити, що сьогодні вдалося прийняти деякі рішення", — заявив глава Єврокомісії.

Особливо він виділив домовленість європейських лідерів ввести автоматичний обмін банківською інформацією по всьому Європейському союзу (такий обмін інформацією передбачений в європейському законодавстві, але Люксембург і Австрія поки його блокували).

За підсумками саміту ЄС було зроблено заяву, що остаточне рішення про автоматичний обмін банківською інформацією буде можливо до кінця року, але "двері для переговорів вже відчинено".

Ж.М.Баррозу також відзначив як досягнення наданий Єврокомісії мандат на переговори про оподаткування заощаджень з п'ятьма зовнішніми партнерами, ЄС — Швейцарією, Ліхтенштейном, Монако, Андоррою і Сан-Марино та консенсус про перегляд до кінця року директиви щодо податків на вклади.

Голова Єврокомісії сказав, що хотів би бачити більш конкретними висновки саміту, але визнає, що на засіданні Європейської Ради у Брюсселі досягнутий очевидний прогрес.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини