Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медики: "Авіаперельоти не небезпечні для вагітних"

  • 23.05.2013, 15:04
  • 566

Лікарі запевняють, що перельоти абсолютно безпечні для вагітних та їхніх майбутніх дітей. Жінки в положенні можуть літати аж до 37 тижня, якщо у них немає проблем зі здоров'ям, пише The Daily Mail.

Співробітники Королівського коледжу акушерів і гінекологів пояснили, що найстрашніше, що може статися під час перельоту, — передчасні пологи. У цілому для вагітних не страшні ні сканери в аеропорті, ні зниження тиску. Справитися з тромбозом глибоких вен і нудотою дозволять запобіжні заходи. Наприклад, можна надіти компресійні панчохи.

Але медики застерігають, що якщо у жінки є ймовірність передчасних пологів (наприклад, багатоплідна вагітність), на борт літака їй краще не сідати, починаючи з 32 тижня. Незважаючи на затверджені директиви лікарів, багато компаній вимагають письмового дозволу гінеколога на політ (якщо йде 28 тиждень).

Наявність анемії, недавня кровотеча, переломи, серйозне серцеве або респіраторне захворювання, — всі ці фактори повинні стати тривожним дзвінком для жінок, які збираються летіти.

Схожі новини